o podjetjukje smo?kontakt
proizvodnja
transport
rabljeni stroji
razrezi odpadnih konstrukcij

O PODJETJU


Sedanje podjetje MUŠIČ-MENGEŠ je naslednik podjetja KOVAŠTVO IVAN MUŠIČ, ki je bilo ustanovljeno leta 1921 in se je ukvarjalo z uslugami kovaške obrti, podkovanjem konj ter izdelavo in popravilom kmetijske mehanizacije. V obrti sta se mu leta 1950 pridružila sinova IVAN in JOŽEF. Skupaj so nadaljevali in izpolnjevali kovaško obrt z izdelavo plugov in vozov za konje.

zgodovina.jpg  zgodovina2.jpg

Okrog leta 1970 so začeli z izdelovanjem vozov in prikolic za traktorje. Obema sinovoma so pri delu pomagale tudi njune družine. Okrog leta 1980 sta se IVAN in JOŽEF razdružila in nadaljevala vsak s svojo kovaško obrtjo. Ivanova sinova JANEZ in MATIJA še danes nadaljujeta vsak s svojo obrtjo v smeri izdelave kmetijske mehanizacije.

mehan1.jpg

JOŽEF MUŠIČ je začel s serijsko proizvodnjo kmetijske mehanizacije in trgovino z rabljenimi kovinskoobdelovalnimi stroji. Po končanem šolanju sta se mu pridružila sinova ANDREJ in MARKO, ki še danes sodelujeta skupaj in sta obrt razširila še na selitve strojev in delo z avtodvigali ter na izredne trasporte, na kratko transport.


izdelava spletnih strani