o podjetjukje smo?kontakt
proizvodnja
transport
rabljeni stroji
razrezi odpadnih konstrukcij

TRANSPORT


crta.gif

STORITVE Z VILIČARJI

Usluge z viličarji opravljamo z novimi viličarji do nosilnosti 30 t. Vsi viličarji so opremljeni s podaljški vilic, nosilnimi kljuni za transport ozkih in nevarnih bremen in bremenskimi vrvmi. Viličarje uporabljamo za primere raztovora kamionov z gradbenim materialom, opremo, procesno opremo za primere vnosa-iznosa strojev ali opreme za potiskanje tovora po specialnih vozičkih.

 

vilicar1.jpg   vilicar1.jpg


crta.gif

STORITVE Z AVTODVIGALI

Avtodvigalo je stroj, ki se lahko premika po cesti in je opremljen z roko za dvigovanje tovora, vendar pa tega tovora ne more prepeljati, saj nima kesona. V naši floti so avtodvigala od 40 t do 100 t, ki jih uporabljamo predvsem za lastne potrebe v podjetju, v kolikor so kapacitete proste pa usluge nudimo tudi tržišču.

Usluge z avtodvigali  se koristijo pri montaži in demontaži raznih ostrešij, betonskih elementov, antenskih in TV stolpov, raztovoru raznih strojev, raztovoru in montaži procesne opreme, itd.

Prvi stik s stranko se začne ob telefonskem klicu. Na podlagi pogovora s stranko in upoštevanju njenih želja, naš disponent določi primerno avtodvigalo. V kočljivem primeru ali vsakršnem dvomu glede varnosti ali nezmožnosti dela opravimo
brezplačen ogled lokacije in tovora.

 

avtodvigalo1.jpg   avtodvigalo2.jpg

 

crta.gif

IZREDNI PREVOZI

Izredni prevozi se uporabljajo takrat, kadar so dimenzije ali teža tovora prevelike in presegajo zakonsko določene omejitve. Za vsak izredni prevoz je potrebno pridobiti dovoljenje, za trase, ki se ponavljajo, pa že imamo stalnega.

Izredni prevozi so zelo dobrodošli pri selitvi strojev in opreme, saj le-te ni potrebno razdreti na manjše kose. S tem se zmanjša izostanek proizvodnje oz. je njena aktivacija (ponovni priklop in zagon) zelo hitra.

S svojo floto prikolic in kamionov smo izvrševali prevoze do širine max. 6 m, višine 5 m, dolžine 35 m in teže do 55 t.

 

avtodvigalo1.jpg   avtodvigalo2.jpg


crta.gif

PREVOZI S KAMIONI Z DVIGALI

Gre za kamion, ki je opremljen z dvigalom in lahko sam na sebe naloži tovor, ga prepelje k stranki in ga pri njej tudi razloži. Prednost teh kamionov je, da je namesto dveh vozil potrebno zgolj eno vozilo, to pa omogoča večjo možnost manevriranja, lažji dostop k prostoru za raztovor, itd.

Naša posebnost so dvigala, ki so vsa montirana na zadnjem delu kamiona in so naravnost idealna za prevoz težkih strojev, saj lahko uporabljajo tudi nizkonoseče prikolice.

 

vilicar1.jpg   vkamion1.jpg

 

crta.gif

INDUSTRIJSKE SELITVE

Izraz industrijske selitve je dokaj nov. Upamo si trditi, da smo ta besedni izrek začeli oblikovati prvi v Sloveniji in ga tudi razširjati v praktični uporabi.

Naša dejavnost transporta je začela izhajati iz potrebe za našo trgovino z rabljenimi stroji, saj med samim trgovanjem ni bilo primerno usposobljenega podjetja v Sloveniji, ki bi nudilo tovrstne storitve, zato smo se začeli sami ukvarjati z njimi.

Pri industrijskih selitvah stranka želi čim krajši zastoj proizvodnje in pri tem se trudimo, da ji po svojih najboljših močeh ustrežemo.

Kot edini v Sloveniji imamo zaposlene svoje ključavničarje in električarje, ki stroje na prvotni lokaciji odklopijo, pripravijo za transport, naša ekipa selitvenikov pa jih preseli na novo lokacijo, kjer jih naši ključavničarji in električarji priklopijo in zaženejo. Pri industrijskih selitvah se uporablja vsa mehanizacija, ki jo imamo v floti, in sicer od viličarjev, raznih transportnih kolesc, avtodvigal, nizkih prikolic, kamionov z dvigali, itd.

 

vilicar1.jpg   vilicar1.jpg

 

crta.gif

MANIPULACIJA TEŽKIH BREMEN

Pri svojem delu opažamo, da imajo naše stranke večkrat potrebo po manipulaciji in namestitvi težkih bremen od cca 4-5 t pa tja do 150-200 t. Takrat pridemo na svoj račun mi, saj ni veliko podjetij, ki bi bila izkušena in opremljena za premik in manipulacijo tako težkih bremen, in sicer po vertikali in horizontali. Težava se pojavi, ko je potrebno tako težak tovor razložiti, ga zapeljati v halo in zmontirati. Pri našem vsakodnevnem delu se nenehno srečujemo s tovrstnimi potrebami. Lahko se pohvalimo, da smo že uigran team - heavy team - in v veselje nam je, da nam naše stranke zaupajo.

Med tako imenovana težka bremena uvrščamo transformatorje, barke, splave, ladje v pristaniščih, lokomotive, kovaške preše, obdelovalne centre, kocke granita ali marmorja, mline v kamnolomih, betonske elemente, vagone, itd.

 

mehan11.jpg   vilicar1.jpg

izdelava spletnih strani